Inloophuis Haaglanden

Een responsive website voor de bezoekers met een duidelijk overzicht van alle bijeenkomsten en activiteiten

Inloophuis Haaglanden biedt een ongedwongen ontmoetingsplek aan mensen met kanker en hun naasten. Op verschillende manieren probeert Inloophuis Haaglanden bij te dragen aan een betere kwaliteit van het leven. Bezoekers vinden bij het Inloophuis Haaglanden een luisterend oor en een plek waar zij contact kunnen leggen met hun lotgenoten. Dit geeft hen steun die zij nodig hebben om weer op eigen kracht te komen. Inloophuis Haaglanden biedt een diversiteit aan bijeenkomsten en activiteiten, zoals yoga, creatieve workshops en cursussen. Niet alleen voor (jong) volwassenen maar ook voor kinderen van 5 tot 18 jaar.

Het probleem

De huidige website van Inloophuis Haaglanden levert nog geen goede bijdrage aan de bijeenkomsten en activiteiten die het Inloophuis organiseert. Daarnaast is de huidige website gedateerd en is het gewenst om de nieuwe website volledige responsive te maken. De inkomsten van het Inloophuis Haaglanden zijn gericht op donaties van bezoekers het is daarom de requirement (eis) om dit toegankelijker te maken.

De oplossing

Tijdens dit project ben ik de samenwerking aangegaan met Michael Westerhof, een specialist op het gebied van (responsive) webdesign. Samen met Michael Westerhof en de opdrachtgever hebben we diverse brainstormsessies gehouden. Door gebruik te maken van deze techniek hebben we verschillende ideeën bedacht om het probleem op te lossen. Het resultaat: een responsive website waarmee de bijeenkomsten en activiteiten kort en krachtig toegelicht kunnen worden.

Om te zorgen dat ons idee goed uitgewerkt kon worden zijn er eerst diverse wireframes gemaakt. Wireframes zou je kunnen zien als een soort blauwdruk van de website en definiëren de belangrijkste elementen van het concept. Vervolgens zijn de wireframes besproken met de opdrachtgever en omgezet naar een grafisch ontwerp. Het grafisch ontwerp geeft een duidelijk beeld van het eindproduct en richt zich daarom vooral op de typografie, kleur en beeld.

De laatste stap van het proces is om het grafisch ontwerp te realiseren naar een functionerende website. Ik heb gekozen voor het razend populaire CMS (content-management systeem) WordPress. Door gebruik te maken van WordPress is het mogelijk om de website met meerdere gebruikers te beheren, zo kunnen de beheerders eenvoudig een nieuwe activiteit of bijeenkomst plaatsten.

Dit project is gemaakt door

Voor sommige projecten werk ik samen met andere specialisten zodat u altijd het beste resultaat krijgt. Voor deze opdracht heb ik met de volgende specialisten samengewerkt! Heeft u ook een nieuw project voor ons? Neem dan eens contact met mij op zodat we de mogelijkheden kunnen bekijken.

Name:

Remco Lakens

Role:

Developer

Mail:

Name:

Michael Westerhof

Role:

Visual Designer

Mail: