Kangaroo

een informatieve smartphone-app voor een duidelijk overzicht van alle activiteiten in de buurt

Kamperen kan heel erg gezellig zijn maar hoeveel activiteiten doe je nou eigenlijk op je vakantie? Onze opdrachtgever wil graag de kampeerders stimuleren om meer activiteiten te ondernemen. Om deze reden heb ik in samenwerking met de Haagse Hogeschool een smartphone-app ontwikkelt wat ervoor gaat zorgen dat informatie over activiteiten in de buurt toegankelijker gaat worden voor iedereen!

Je vraagt je misschien af waarom we dit project Kangaroo hebben genoemd? Tja, een kangoeroe zit toch ook nooit stil.

Het probleem

De meeste kampeerders verlaten de camping niet of nauwelijks! Één van de redenen hiervoor is omdat de huidige informatie over activiteiten en bijeenkomsten in de buurt nog niet toegankelijk genoeg zijn. Slechts 19% van de kampeerders gaat naar de receptie om flyers en folders te verzamelen maar vaak is deze informatie al gedateerd. Om deze reden moet er een oplossing worden bedacht om de informatie toegankelijker te maken voor iedereen. Voor dit project richten we ons vooral op de kampeerders maar het kan natuurlijk ook worden ingezet tijdens andere vakanties.

De oplossing

Uit onderzoek van het CBS blijkt dat 4 op de 5 Nederlanders in het bezit is van een smartphone. Het is daarom ook vaak het eerste wat we uit onze broekzak toveren als we iets moeten opzoeken. Kangaroo gaat ook gebruik maken van deze mogelijkheid, ik heb samen met Davey Heuser een smartphone-app ontwikkelt die alle activiteiten en bijeenkomsten op basis van een GPS-locatie in een duidelijk overzicht laat zien. Kangeroo maakt het mogelijk om in via de traditionele kaartweergave alle activiteiten in de buurt te laten zien. Zoek je liever specifiek per categorie of aanbieder? Dan is dat ook mogelijk. Uiteraard bevat elke activiteit een uitgebreide weergave waarbij je alles kan lezen over deze activiteit zoals een korte samenvatting, contactinformatie, prijzen en natuurlijk een routebeschrijving! Tevens kan je activiteiten gemakkelijk opslaan in je favorieten zodat je er ook bij kan als je even geen internet hebt.

Dit project is gemaakt door

Voor sommige projecten werk ik samen met andere specialisten zodat u altijd het beste resultaat krijgt. Voor deze opdracht heb ik met de volgende specialisten samengewerkt! Heeft u ook een nieuw project voor ons? Neem dan eens contact met mij op zodat we de mogelijkheden kunnen bekijken.

Name:

Remco Lakens

Role:

Interaction Designer

Mail:

Name:

Davey Heuser

Role:

Visual Designer

Mail: