Motiv-Eet

Informatie gerichte website voor de dietistenpraktijk

Voeding is tegenwoordig een hot item. Op internet is veel informatie te vinden over verschillende diëten, recepten en de nieuwste foodtrends. Voor mensen met voedinsggerelateerde problemen zoals obesitas, diabetes ect. kan al deze informatie soms lastig zijn om te begrijpen. Hierbij speelt de dietist een belangrijke rol, Motiv-eet is een diëtistenpraktijk gevestigd in Paramaribo Suriname. Het doel van Motiv-eet is om de patiënten zo goed mogelijk te informeren over gezonde voeding. De patientengroep van Motiv-Eet zijn zowel jonge als oude klanten en maken over het algemeen veel gebruik van internet.

Het probleem

Om de doelgroep beter te bereiken worden er verschillende kanalen gebruikt, een passende website mag daarom zeker niet ontbreken. Het doel van de website is het informeren van patiënten over de diensten van Motiv-eet. Daarnaast moet de website nuttige en wetenschappelijk onderbouwde informatie bevatten over voedingsgerelateerde onderwerpen. 

De oplossing

Het was aan mij de opdracht om voor Motiv-eet een nieuwe website te ontwikkelen. Het doel van deze website was om de bezoekers te informeren over het bestaan van de dietistenpraktijk. Ik heb er daarom voor gekozen om het design van de website simpel en overzichtelijk te houden zodat gebruikers van zowel jong als oud ermee overweg kunnen. De huisstijl van Motiv-eet is paars wat ook goed terug te zien is in het design. Daarnaast bevat de website slechts 5 onderliggende pagina’s zodat de website laagdrempelig blijft.

Uit mijn onderzoek blijkt dat bezoekers de website nauwelijks op mobiel of tablet bekijken mijn verklaring hiervoor was omdat het internet in Suriname een stuk slechter is dan in Nederland er is daarom gekozen voor een traditionele website.

Om de website te beheren is er gekozen voor het razend populaire content-management systeem: WordPress. WordPress biedt de mogelijkheid om de teksten gemakkelijk te wijzigen en om een blog bij te houden voor de voedingsgerelateerde onderwerpen.

Dit project is gemaakt door

Voor sommige projecten werk ik samen met andere specialisten zodat u altijd het beste resultaat krijgt. Voor deze opdracht heb ik met de volgende specialisten samengewerkt! Heeft u ook een nieuw project voor ons? Neem dan eens contactmet mij op zodat we de mogelijkheden kunnen bekijken.

Name:

Remco Lakens

Role:

Developer

Mail: